2014 m. spalio 11 d., šeštadienis

Tapatybės krizė


Sokratas – ne barbaras, ne vergas ir ne moteris. Kristus atpirko, Briuselis nurodė: graikas = barbaras, vyras = moteris. Vaikus ir gyvūnus gina valstybė. Kiekvienam sadistui – po mazochistą!

Vyrai persmeigė Brunoną. Lietuva paminėta. Vienišas vilkas sukaukė. Gediminas parašė laišką. Pirkliai ir amatininkai sukviesti. Vėliava – bokšte, turgus - Akropolyje. Lietuva – ne nuo Mindaugo, o nuo Antano. Lietuvai greit - 100, Vilniui – 695!

Tomas Venclova dėsto Konektikute, vasaroja Juodkalnijoje. Vilniaus Garbės pilietis – ne lituanofilas. Vilnius – mūsų, Krymas – rusų. Donecko respublika – Novorosija, Vilniaus demokratija – Nowa Wilejka? Pirmyn - katalonai, baskai ir žemaičiai!

Tėvynė – ten, kur moki mokestį. Moki merui, ne premjerui. Mažai mokėsi - meras atsistatydins.

Duok šen žalią pasą – griebk bordinį. Mesk ir tą lauk, še - kortelė! Ne lenko korta – vilniečio kortelė! Mink oranžinį dviratį per visą Šengeno zoną. Toliau nelįsk, ten – barbarai su Ebola.

Prezidentą rinkt pabodo, mažas aktyvumas. Išsirinksim miesto guru iš antro turo. Balsuosim ne pagal pasą, pagal adresą. Nesvarbu, ar tu – lietuvis, ar katalikas. Tavo adresas – Gedimino prospektas! Sostinei – sostas plius GPM‘as, vyriausybei – PVM‘as, prezidentūrai – Turniškės.

Šiaurės Jeruzalę sutratino barbarų automatai. Suklestės Šiaurės Atėnai! Nėr vyrui didesnės garbės, kaip žūti ginant savąjį polį.

Komentarų nėra: